DYKNING PÅ GRAN CANARIA

 

Fantastiske muligheder
Da mine forældre inviterede os en tur til Gran Canaria vidste jeg ikke hvilke muligheder for dykning øen rent faktisk kunne byde på. Men jeg fandt hurtigt nogle gode sider på nettet der beskrev god sigt og rigt og varieret undervandsliv - hvad mere kan man forlange :o)

Dykkercentre i Puerto Rico
Jeg dykkede med 2 dykkercentre i Puerto Rico - Aquanauts og TopDiving. Begge rigtigt gode og top-professionelle dykkercentre. Begge centre kan varmt anbefales. Priserne er næsten ens på de forskellige dykkercentre - 40 Euro/300 DKK pr. dyk (2007-priser) inkl. udstyr.

Artificial Reef
Ca. 20 minutters sejlads fra havnen i Puerto Rico ligger Artificial Reef - som navnet siger 'et kunstigt rev'. Revet er lavet af universitetet i Las Palmas (hovedstaden på Gran Canaria) for at beskytte truede fiskearter og samtidig til gavn for dykkere.

Revet består af store beton-elementer placeret på 20-22 meters dybde - elementerne er vel omkring 3x3x3 meter i størrelse og er placeret med 30-50 meters mellemrum. Nogle elementer er firkantede med huller, andre er rør stablet oven på hinanden. Alle skaber de gemmesteder for fisk i alle størrelser.

Min dykkertur til Artificial Reef
Fra altanen på hotellet kunne jeg stå og se ned på havnen og ud over Atlanterhavet - den store gule speedbåd fra Topdivers lå parat ved den yderste mole og ventede på at sejle os ud til revet.

 

Sejlturen gik fint og da vi havde fået udstyret på hoppede vi i vandet. Allerede ved første kig under vandet kunne jeg se at dette nok skulle blive et rigtigt godt dyk - vandet var så klart at man uden problemer kunne se havbunden 20-22 meter nede.

Nedstigningen gik let - jeg fik trykudlignet med få meters mellemrum - og pludselig stod der 20 meters dybde på min dykkercomputer. Det er det længste jeg nogensinde har været nede. Da jeg tog mit dykkercertifikat i Thailand var vi på max. 11-12 meters dybde - og da jeg dykkede ved Oddesund i det vestlige Jylland var vi lige nede og se på knap 18 meter. Men det føles nu ikke meget anderledes at være på 20 meter end hvis man dykker på 11-12 meter. Eneste forskel er vel at luften holder knapt så længe på de 20 meter da den er mere komprimeret pga. det større tryk...

Påve ned mod havbunden...

Her er et lille udpluk af de billeder jeg fik taget under vandet:

     

     

 

Det var et fantastisk dyk - sigtbarheden var virkelig god, der var masser af fisk og jeg så min første haj. Så kan man vist ikke forlange mere :o)

Efter et sikkerhedsstop på 3 minutter på 5 meters dybde var jeg tilbage i overfladen. Som under hele turen var der god service fra dykkercentret - hjælp til at få udstyret af og op i båden - inden jeg selv kravlede op. Og da alle igen var ombord gik turen tilbage til Puerto Rico.

     

 

Her kan du se en lille film om min tur til Artificial Reef:

 

 

Dykkertur i JB´s Channel
Beskrivelse er under udarbejdelse. Billeder og video er også på vej...

Links:
www.topdiving.net

www.aquanauts-divecenter.com

 
Copyright ® 2007 harregaard.com
 
HARREGAARD.COM
REJSER - LØB
- DYKNING