Dykkertur i Limfjorden

 

 

Tanken om at få et dykkercertifikat er vokset stille og roligt. Så for at få en lille smagsprøve på livet under vandet havde min onkel Niels og fætter Brian lovet at tage mig med ud på en dykkertur.

Lørdag den 14. oktober ringer Niels og spørger om jeg har lyst til at komme ud og dykker dagen efter. DET har jeg! Vejret tegner perfekt - sol og næsten ingen vind.

Jeg kører fra Holstebro søndag morgen kl. 09.30. I Bedsted henter jeg en våddragt jeg låner - og kommer til havnen i Vilsund kl. 10.30.

Her har Niels og Brian lige sat gummibåden i vandet.

Brian og jeg sejler over til Østvilsund i gummibåden mens Niels følger efter i sejlbåden.


 


 

Her tager vi dagens første dyk. Jeg får en god instruktion i hvordan udstyret virker - Niels har vel dykket i 25-30 år - så jeg føler mig 100% tryg ved at skulle dykke med ham. Vi dykker rundt om en lille mole - og er nede på omkring 4 meter. Der er masser af små krabber på bunden - det er enormt spændende.

Første gang jeg fik hovedet under vandet nærmest hyperventilerede jeg - det tog lige lidt tid til at vænne sig til at kunne trække vejret under vandet. Først troede jeg slet ikke jeg kunne - men stille og roligt slappede jeg af og vejrtrækningen blev roligere. Da vi kom op kunne jeg dog se at jeg havde brugt dobbelt så meget luft som Niels... :-) Men som han sagde - det er fordi han er i god form :-) Og så ikke mindst han enorme dykkererfaring.

Herefter sejlede vi ud til en stor sten der lige stikker op over vandet et par hundrede meter fra kysten. Da vi kom derhen lå der 5-6 sæler og solede sig - og vi skulle ret tæt på før den sidste hoppede i vandet. Vi dykkede rundt om stenen på ca. 2 meter vand - også meget spændende! Brian sagde at sælerne kiggede nysgerrigt til mens vi var under vandet. Men de er alt for sky til at komme tæt på. Men det var sjovt at se dem.

         

Klokken 18.00 var jeg tilbage i Holstebro efter en begivenhedsrig dag. Min lyst til at dykke var for alvor tilstede. Dagen efter købte jeg PADI´s dykkermaterialer (bog, dvd, dykkertabel og logbog) og 10. november skal jeg tage teori og pooldyk i Rønbjerg Feriecenter.

Jeg afslutter dykkerkurset med 2 dage i Thailand hvor jeg skal have 2 x 2 åbent-vand-dyk ved Racha Yai ved Phuket.

Holstebro, lørdag 4. november 2006. /Thomas

 

 
 
Copyright ® 2006 harregaard.com Nyheder       Rejser       Løb       Projekter       Om Os       Links
 
HARREGAARD.COM
Rejser & Løb